Verzorging Drentsche Patrijshond

Zaken als goed voer en op tijd de juiste entingen zijn natuurlijk standaard voor de verzorging van uw hond. De dierenarts vertelt u precies wanneer welke enting nodig is, maar ook in het puppyboek, dat wij als fokker bij de pup meegeven, hebben wij dit uitvoerig beschreven.

De vacht heeft niet veel verzorging nodig. Eén maal per week de lange vacht wat borstelen is vaak al voldoende. Wanneer de Drent een modderbad heeft genomen zal hij weer keurig wit opdrogen. Het zand ligt dan natuurlijk wel in zijn mand of bak. Onder normale omstandigheden is wassen niet nodig.

Zo nu en dan moeten de gehoorgangen worden nagekeken op vuil en overtollig oorsmeer. Als dit aanwezig is kan dit met een lotion worden schoongespoeld.

De nagels moeten zo nu en dan worden geknipt; dit is eenvoudig zelf te doen. Als u dan toch bezig bent met de voeten kan ook meteen het overtollig haar tussen de tenen weggeknipt worden. Met name in de winter is dit belangrijk om te voorkomen dat er sneeuw tussen blijft zitten.

Het gebit kan prima schoongehouden worden door zo nu en dan een lekkere kauwstaaf te geven. Naast het verzorgende is het voor de hond ook nog eens een heerlijke bezigheid om lekker te liggen kluiven. Mocht dit niet afdoende zijn dan kunt u natuurlijk ook de tanden en kiezen poetsen om later problemen te voorkomen.